CAPPADOCIA – Patria Dervisilor Rotitori

Cappadocia – Patria Dervisilor Rotitori

În această călătorie avem ocazia să descoperim comorile Turciei :

Göreme – Konya – Antalya – Side – Manvgat – Pamukkale

DATA DE PLECARE 2019 :

27.04; 04.05; 11.05; 04.06; 09.06; 08.07; 09.09

Program

Ziua 1. București – Antalya

Intalnire in aeroportul Otopeni pentru zborul spre Antalya. Urmează formalitățile vamale, îmbarcarea, apoi zburăm spre Antalya. În aproximativ 2 ore aterizăm în Antalya și ajungem la hotel cu un autocar ultramodern. Timpul ne permite să facem o scurtă incursiune în stațiunea cosmopolită de pe țărmul Mării Marmara, înfloritoarea stațiune Antalya. Așadar, program de voie! Poți să-ți faci timp pentru cumpărături în Kaleici, centrul vechi, sau în golful unde se află Portul Vechi. Ai putea vizita galeriile de artă sau dacă te fascinează ambarcațiunile, poți admira sute de ambarcațiuni cu vele sau yachturi moderne. (Cazare în Antalya)

Ziua 2. Antalya – Göreme – Nevsehir

Mic dejun. Suntem nerbadatori sa pornim la drum si ajungem in Satul Göreme a fost votat drept unul dintre cele mai frumoase așezări rurale din lume de către câteva reviste de călătorie. Cu fațadele lor de piatră, casele pe jumătate îngropate în rocile vulcanice ascund adevărate labirinturi subterane. Priveliștea selenară ne fură imaginația, mai ales că cerul e pătat de baloane cu aer cald. Majoritatea vizitatorilor aleg să facă un tur cu balonul cald, principala activitate din această regiune care a devenit și un fel de emblemă turistică locală pentru această regiune. Ne plimbăm pe aleile din sat cu opriri la două biserici: El Nazar și Sakli Kilise (Biserica Tăinuită), apoi plecăm pe drumul către Muzeul în aer liber Göreme.

Moment de răgaz:

Ia-ți camera foto (și inima în dinți) și urcă într-un balon cu aer cald. Este realemente o experiență pe care n-o vei uita o viață. De la înălțime poți cuprinde văile colorate în nuanțe de roz și galben ale dealurilor unduitoare, satele dăltuite în munte, Valea Dragostei cu ale sale formațiuni în formă de ciuperci uriașe, văile Devrent Pasabag și Goreme. Merită toți banii, parole! (Pe cheltuiala proprie).

Chiar la marginea satului Göreme se află un sit din patrimoniul UNESCO, Muzeul în aer liber din Göreme. Aici se ascunde în roca vulcanică un întreg complex monahal cu biserici rupestre și chilii ale călugărilor proto-creștini. Pereții așezămintelor adăpostesc fresce fabuloase în stil bizantin. Complexul datează din secolele X-XII, când Cappadocia era un important centru religios bizantin. Aici vom admira pe rând: Capela Mărului cu fresca Înălțării Domnului deasupra intrării; Capela Sf. Barbara cu pereții interiori de un roșu-ocru, Biserica Șarpelui cu frescele reprezentându-i pe Sf. Gheorghe și Sf.Onufrei, uimitoarele și superb restauratele fresce ale Bisericii Întunecate și întortocheata Biserică Tokali, cu a sa boltă acoperită complet de scene biblice. Plecăm apoi spre Avanos, o mică localitate, faimoasă datorită meșterilor olari, unde vizităm un atelier de ceramică pentru a vedea la lucru unul dintre artizanii locului. Meșterul ne dă ocazia să ne murdărim pe mâini, modelând lutul după pofta inimii. După această experiență telurică, pornim din nou, drumul spre hotel trecând pe lângă rîul Kizilirmak. Oprim scurt pentru a surprinde cadre perfecte cu „Râul Roșu”. Ne întoarcem la hotel unde savurăm cina alături de companionii de călătorie. (Cazare in Nevsehir).

Ziua 3. Orasele subterane

Ziua precedentă a fost un fel de aperitiv pentru a explora orașele subterane din regiune. Primii oameni care au început să sape adăposturile subterane din regiune au fost hitiții, în epoca bronzului. Orașele subterane din Cappadocia și-au atins apogeul în epoca bizantină, secolele VI – VII, când creștinii din regiune au fost nevoiți să se ascundă în subteran perioade lungi de timp pentru a scăpa de arabi și invadatorii persani. Orașul subteran Kaymaklı este cel mai mare exemplu de acest fel din Cappadocia, cu un labirint de camere conectate prin tuneluri, care se întind pe opt niveluri. La fel de spectaculos, orașul subteran Derinkuyu este cel mai adânc adăpost subteran din Cappadocia, și, de reținut, este mai puțin asaltat de turiști. E timpul să ne reîncărcîm bateriile, luăm masa la un restaurant local și ne răcorim cu ceai aromat de fructe sau Salep.

Moment de răgaz:

Regiunea este faimoasă pentru artizanii locali, țesători, meșteri ceramiști, bijutieri. Ne oprim la un magazin de covoare de unde poți cumpăra un covor autentic anatolian lucrat manual, apoi vizităm o fabricuță de onyx, locul ideal pentru achiziția de suveniruri. Cu siguranță, piesele autentice își vor găsi un loc special în casa ta ca obiect de decor.

Ultima redută pentru această zi este Uçhisar, cu fortăreața sa dăltuită în stânca masivă ce domină dealurile dinprejur și Valea Porumbeilor. Fortăreața era folosită drept refugiu de către protocreștini în perioada romană și bizantină. Ne întoarcem la hotel. După cină, ne binedispunem asistând la o Ceremonie Sema cu dansul Dervișilor Rotitori.(Opțional)

Ziua 4. Nesvsehir – Konya

Dupa micul dejun plecam spre Konya, important centru de pelerinaj religios pentru musulmani, cunoscut în special datorită poetului și filozofului Mevlana Celaleddin Rumi care a fondat aici secta Sufi a Dervisilor Rotitori în secolul al XIII-lea. Vizităm muzeul care îi este dedicat, trecând superba Poartă a Dervisilor (Dervisan Kapsi), intrăm în grădina de trandafiri și găsim la capătul aleii mausoleul poetului.

Aflăm de la ghidul nostru detalli din viața de zi cu zi a dervișilor sufi. În Konya sunt o sumedenie de medrese, scoli teologice ale căror superbe clădiri merită atenția noastră. Muzeul Faianței (Karatay Medresisi), odinioară colegiu teologic, este astăzi una dintre principalele atracții turistice din Konya. Peretii sunt placati cu frumoasa ceramica în stil Suljuk. Mai desoperim Muzeul Sculpturii (Ince Minareli Medrese), parcul Alaeddin Tepe amenajat pe situl vechii citadele, apoi ruinele Palatului Alaedin Kaykobad și impunătoarea moschee Aleadin Camii, una dintre cele mai vechi din lume, ridicată în secolul XIII după tradiția arabă cu o bolta de lemn sustinută de 42 de coloane antice. Moscheea Aziziye, cu ornamentele sale în stil Baroc și două minarete în stil Rococo, face notă discordantă în lumea musulmană, fiind o atracție de neratat pentru pasionații de rarități și ciudățenii. (Cazare in Konya).

Moment de răgaz:

Artera principală din orașul vechi e ticsit de restaurante și cafenele care de abia așteaptă ca oaspeții însetați să le calce pragul. Savurează-ți ceaiul sau cafeaua la o terasă și admiră în tihnă peisajul citadin ce amintește de viața provincială din vechiul imperiu otoman.

După o scurtă pauză de prânz, pornim din nou. În drumul nostru poposim la un vechi Kervansaray (caravanserai ) între Konya și Aksaray. Provocarea următoare este un adevărat labirint, vechiul oraș subteran Saratli (Kirkgoz). Explorăm încăperile legate prin tuneluri înguste printre care identificăm încăperile folosite ca magazine, locuințe, un hambar de grâne, chiar și o cramă. Ne retragem la hotel in Konya și seara se încheie cu cina și socializare.

Ziua 5. Konya – Side – Antalya

După micul dejun ne pregătim să vizităm superba stațiunea Side, unde se află ruinele unor monumente antice de o frumusețe atemporală. Drumul de coastă trece prin peisaje în care munții și marea nu au loc să se despartă. În cocheta stațiune Side avem o agendă încărcată. Mai întâi vizităm grandiosul Teatrul Roman, o mărturie remarcabilă a arhitecturii romane, dar și a faptului că în timpul imperiului se organizau spectacole colosale la care asistau peste 15.000 de spectatori frenetici. Apoi admirăm frumusețea clasică a Templelor lui Apollo și a Dianei, ale căror coloane intacte lasă loc imaginației în a le restaura mental în toată splendoarea lor de odinioară. Apoi, la câțiva km depărtare, în drumul nostru spre Aspendos, oprim să ne răcorim lângă cascada Manavgat, o altă ocazie excelentă de a scoate aparatele foto și de a captura imagini cu peisaje de vis. Dacă amfiteatrul din Side impresiona prin masivitate, Teatrul Antic din Aspendos culege laurii celei mai bine conservate edificii de acest gen din lume. Înconjurat de livezi și ferme, clădirea amfiteatrului pare încremenit în timp. Noi însă, ne urnim din loc și ne retragem spre hotelul nostru din Antalya.

Ziua 6. Pamukkale – Hyerapolis

Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala la Pamukkale cu ale sale terase de travertin albe, semicirculare. Dacă orașele „mușuroi” ale Turciei ne-au redus la tăcere de uimire, o altă atracție supra-realistă reușește să rivalizeze cu acestea. Inspirati de muntele de un alb sclipitor, cu formațiunile sale calcaroase, semicirculare, turcii au dat locului numele Pamukkale care înseamnă „Castelul de bumbac”. Odată ajunși la poalele muntelui, urcăm la pas, desculți, bucurându-ne de priveliștea uimitoare și de blândețea netedă a teraselor de travertin. In apropiere se află ruinele orașului balnear, Hierapolis, un loc adorat de romani pentru izvoarele sale cu apă termală ce conțin minereuri de calcit alb. Acestea sunt și sursa teraselor de travertin, azi deschise publicului larg pentru a testa din plin binefacerile apelor termale. Revigorați după baia fierbinte, coborâm spre ruinele orașului Hierapolis, printre cele mai bine păstrate orașe antice. Aici descoperim Poarta Frontinus , Strada Coloanelor, principala arteră a vechiului poli., Biserica Bizantină, ruinele Tempului lui Apollo, apoi urcăm spre spectaculosul Teatru Antic, construit din porunca împăratului Severus în anul 206 D.C.

Moment de răgaz:

Apa are temperatura constantă de 36 ° C, indiferent de anotimp, și se crede că ar avea proprietăți de reîntinerire a tenului. Experiența este unică, piscina cu apa limpede lasă să se vadă părți din coloanele de marmură vechi de peste 2000 de ani.

Intoarcere la hotelul nostru din Antalya. Cazare.

Ziua 7. Antalya – ritm și gusturi tradiționale

După micul dejun, ai toată ziua la dispoziția ta. Profită de plajele superbe ale stațiunii, de soare și de valurile Marii Mediterane .

Experiență: ritm și gusturi tradiționale

Dacă te întrebai cu ce ai mai putea umple timpul înainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum sună pentru tine “Seară Tradițional Turcească“? Ai ocazia să descoperi folclorul autentic din diverse regiuni etnografice ale Turciei, dansurile și ritmurile și costumele specifice, cu obiceiurile de nuntă, dar și cu bucătăria specifică. Iar cireașa de pe tort… O superbă dansatoare orientală va capta toată atenția spectatorilor cu dansul ei exotic și senzual, cu unduiri, vibrații și rotiri, prin care reușește să ne transmită toată magia și exotismul oriental al Turciei. (Opțional)

Ziua 8. Antalya – Bucuresti

Mic dejun. Hoşçakal, görüşürüz…! (La revedere, pe curând…!) Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne indreptam spre aeroportul din Antalya pentru zborul spre casa.

A

B

C

D

PELLERIN PLUS

BEST DEAL

Reducere 100 €

PROMO

Reducere 60 €

STANDARD +

Reducere 40 €

295 

+ 239 € (bilet avion, transferuri si transport autocar local)

195

+ 239 € (bilet avion, transferuri si transport autocar local)

235 

+ 239 € (bilet avion, transferuri si transport autocar local)

255 

+ 239 € (bilet avion, transferuri si transport autocar local)

sspret de persoana in camera dubla

  • Oferta valabila pentru primele locuri in autocar;

  • Avans 25 % la inscriere;

Diferenta de plata cu 21 de zile inainte de data plecarii;

  • GRATUITPELLERIN CLUB CARD , avand incluse asigurarea medicala, storno si de bagaje.

  • GRATUIT – ceremonia Sema;

  • Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

  • ATENTIE! LOCURI LIMITATE!

  • Oferta valabila pentru ultimele locuri in autocar;

  • Plata integrala la inscriere;

  • Nu se accepta modificari sau anulari.

  • Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

  • ATENTIE! LOCURI LIMITATE!

  • Avans 50% la inscriere;

  • Diferenta de plata pana la60 de zile inainte de data plecarii

  • Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

  • Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

  • Oferta este valabila pana la 28.02.2019.

  • Avans 25 % la inscriere;

Diferenta de plata cu 21 zile inainte de data plecarii;

  • Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

  • Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

  • Oferta este valabila pana la 30.04.2019

suplimente&reduceri

  • Supliment de single 95 €

  • Reducere a 3-a persoana in camera 30 €.

  • Reducere copil 6-12 ani – 45 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti

  • Supliment 15 € / pers. / zi pentru hotel de 5* in Antalya (4 nopti)

NOU!! Transferuri către Autogara Centrală Memento Bus din:

Oras

Tarif/sens/pers.

Oras

Tarif/sens/pers.

Ploiești

5 €

Pitești

5 €

Brașov

10 €

Rm. Vâlcea

10 €

Constanța

12 €

Craiova

12 €

Galați

12 €

Sibiu

15 €

Brăila

12 €

Tg. Mureș

15 €

Bacău

15 €

Cluj

17 €

Iași

17 €

Pentru transferurile din tara turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de intilnire cu cca 15- 30 min. înainte de ora comunicată.

Preţul include

  • transport cu autocar climatizat;

  • 7 nopti de cazare la hotel de 4*

  • 7 mic dejun;

  • 7 cine la hotel ;

  • Ghizi locali în Goreme, Konya;

  • bilet de avion Bucuresti -Antalya si retur Bucuresti;

  • transfer hotel – aeroport.

  • ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

Nu sunt incluse în preţ

  • Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.

  • Excursiile opționale, pentru grup minim de 30 de persoane;

  • Transportul în Turcia și la obiectivele turistice.

suplimente & reduceri

  • Supliment de single 95 €

  • Reducere a 3-a persoana in camera 30€.

  • Reducere copil 6-12 ani – 45 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti

  • Supliment 15 € /pers./zi pentru hotel de 5* in Antalya (4 nopti)

OPȚIONAL

  • Ceremonie Sema – 30 € /pers.

  • Seara turceasca – 35 €/pers.

  • Pamukkale – 50€ / pers.

Exit mobile version