CHINA – Grandoarea Orientului

CHINA – Grandoarea Orientului

Yi mu liao rang” – Cunoşti totul dintr-o deplasare scurtă!

Beijing – Xi’an – Shanghai – Suzhou

DATE DE PLECARE 2019:

24.03; 19.04; 26.05*; 17.09*; 21.10*

Program

  • Ziua 1. București –Beijing

Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne îmbarcăm pentru zborul cu escala, spre Beijing.

  • Ziua 2. Beijing – Templul Cerului

După amiază sosire în Beijing şi suntem întâmpinati de ghidul local. Capitala Chinei ni se dezvăluie cu șarmantul său melanj între clădirile din perioada imperială și zgârie-norii impunători. Începem să descoperim orașul în care se spune că nu te plictisești niciodată şi ne oprim să vizităm Templul Cerului, cel mai mare complex de temple din China, datând din timpul dinastiei Ming. Deplasare la hotel. Cazare şi cină la hotel 4*. Mese incluse : cină

  • Ziua 3. Beijing – Piaţa Tiananmen – Oraşul Interzis – Palatul de Vară

Mic dejun. Astăzi Beijingul ne răsfaţa cu magnificele sale monumente: Piaţa Tiananmen, devenită simbol al oraşului, cea mai mare piaţa publică din lume şi Oraşul Interzis, impresionant complex de palate întins pe o suprafaţă de 32 ha, reşedinţă a împăraţilor chinezi din dinastiile Ming şi Qing timp de peste 500 de ani. În Piaţa Tiananmen admirăm Poarta Păcii Celeste, loc pentru urmărirea paradelor militare, cu uriaşul portret al lui Mao şi Mausoleul Preşedintelui Mao, construit după moartea acestuia, în 1976. Urmează apoi Zijin Cheng (Oraşul Interzis), construit de împăratul Yongle când a mutat capitala la Beijing în anul 1421. Complexul cuprinde o serie de clădiri şi săli separate de trecători, exact ca un mic oraş, spunându-se că este alcătuit din 9.000 de încăperi şi 800 de clădiri. Vizităm apoi Palatul de Vară, vechi refugiu imperial cu o înşiruire fără sfărşit de săli şi temple aşezate în cea mai mare grădină imperială din China, în jurul vastului lac Kunming.

Timp liber la dispoziţia turiştilor. Optional, plimbare cu ricşa pentru a descoperi unica lume a hutongurilor din Beijing, o plasă de străduţe înguste ce îşi croiesc drum prin tot oraşul. În cadrul programului de astăzi vizităm un Centru de Medicină Chinezească şi apoi ne oprim la un magazin cu produse din jad. Numit în China şi “esenţa cerului şi a pământului”, jadul face parte din cultura chineză străveche. Un proverb spune: “Aurul are valoare, jadul este inestimabil.” El reprezintă frumuseţea, puritatea, graţia, nobleţea, perfecţiunea, puterea şi nemurirea. A purta jad înseamnă, pentru chinezi, a fi protejat de spiritul răului, de ghinioane şi primejdii. Seara ne întoarcem la hotel. Cazare la acelasi hotel din Beijing.

Mese incluse: mic dejun, prânz, cină.

  • Ziua 4. Beijing – Marele Zid Chinezesc – Drumul Sacru

Mic dejun. În această zi vizităm Wanli Changcheng (Marele Zid Chinezesc), conceput pentru a apăra China în faţa invaziilor mongole, şi care se întinde peste China de Nord pe mai mult de 5000 km, urmând contururile dealurilor şi munţilor. Secţiuni din zid au fost restaurate în apropierea Beijingului, inspirând şi astăzi admiraţia vizitatorilor. După amiază străbatem Drumul Sacru către Mormintele dinastiei Ming, străjuit de statui impunătoare. La întoarcere în Beijing ne vom opri la un magazin de perle şi la unul de ceaiuri. Ceaiul tradițional este făcut din frunzele uscate ale plantei de ceai, inițial crescute și cultivate în China. Astăzi există peste 3000 de tipuri diferite de ceai, fiecare fiind denumit după zona în care a fost cultivat sau cules. Seara vom servi o cină la un restaurant tradiţional care are în meniu Raţa Pekineză (cina nu include bauturi). Cazare in Beijing la acelaşi hotel. Mese incluse: mic dejun,prânz, Raţa Pekineză.

Ziua 5. Beijing – Xi’an

Mic dejun. In drumul nostru spre gara din Beijing facem un scurt tur panoramic cu autocarul pentru a admira Parcul Olimpic. Vedem Stadionul Național din Beijing, devenit un adevărat simbol al Chinei după Jocurile Olimpice din 2008 și un obiectiv turistic popular grație arhitecturii deosebite, unice in lume. Continuăm spre Water Cube, o clădire futuristă, centrul acvatic de performanță pentru sportivii chinezi, construit special pentru Jocurile Olimpice din 2008. Construcția seamănă cu un cub de apă care sfidează legile fizicii, rămânând suspendat în lumina soarelui.

Ajungem la gară şi ne îmbarcăm în trenul de mare viteză spre Xi’an, odinioară punctul final al Drumului Mătăsii. Parcurgem cei peste 1000 km în doar 4 – 5 ore. Prânzul de tip pachet se va servi în tren. Ajungem în Xi’an şi ne începem vizita în cartierul musulman şi ne oprim să admirăm Da Qinghzhensi – Marea Moschee, impresionantă prin dimensiunile sale, fiind proiectată în stilul unui templu chinezesc. Continuăm cu vechile Ziduri ale Oraşului, lungi de 14 km şi înalte de 12 metri, excelent conservate până în prezent şi care datează din timpul dinastiei Ming. Cazare în Xian la hotel 4*.

Mese incluse: mic dejun, prânz la pachet, cină.

Ziua 6. Xi’an – Shanghai

Dimineaţă după micul dejun vizităm unul dintre cele mai importante situri arheologice descoperite în secolul al XX-lea: Armata Războinicilor de Teracota, ale cărui origini se întind în negura vremurilor de acum 2000 de ani. Au fost realizate peste 8000 de statui de lut (fiecare în parte fiind unicat) reprezentând războinici şi cai în mărime naturală, cu scopul de a îl proteja în viaţa de după moarte pe Qinshi Huangdi, primul împarat al Chinei. Ne întoarcem în oraş şi admirăm Pagoda Marii Gâşte Sălbatice. După amiază, transfer la aeroport pentru zborul spre Shanghai, cel mai mare oraș din China și unul dintre cele mai puternice centre comerciale ale Asiei, care ne așteaptă cu peste 1000 de zgârie-nori impunători. Sosire în Shanghai şi transfer la hotel. Mese incluse: mic dejun, prânz,cină.

Ziua 7. Shanghai

După micul dejun ne pregătim să descoperim oraşul. Un melanj foarte sofisticat de influențe culturale, Shanghai ni se dezvăluie ca un furnicar colorat, cu bulevarde pe care pedalează localnici grăbiți, alături de roiuri de motorete și mașini. Metropola chineză în sine se prezintă ca un spectacol captivant. Incepem turul orasului cu Templul lui Buddha de Jad, cel mai renumit templu budist din Shanghai, unde sunt expuse doua statui din Jad ale lui Buddha. Urmeaza Orasul vechi cu Gradinile Yuyuan, cele mai faimoase din zona si Bazarul Yuyuan, un loc unde veti observa stilul de viata traditional chinezesc.  Dupa amiaza, descoperim o noua fata a orasului, poposind in Pudong, centrul financiar si simbolul Chinei moderne. Aici privirile noastre sunt atrase de tripodul din beton al Turnului Televiziunii, Perla Orientului. Seara nu se poate incheia altfel decat cu un popas in Bund, pe cheiul raului Huangpu, care cu eleganta sa desfasurare de arhitectura europeana si hotelurile de marca, evoca perfect vechiul Shanghai. Programul zilei se termină cu o croazieră pe Raul Huangpu. Ne întoarcem la hotel. Cazare.

Mese incluse: mic dejun, prânz, cină.

Ziua 8. Shanghai – Suzhou

Mic dejun. Program liber în Shanghai sau excursie opţională în Suzhou, supranumit Veneţia Orientului, pentru ca peste 40% din suprafaţa sa este acoperită de apă, fiind amplasat în Delta Fluviului Yangtze. Oraşul, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO încă din 1981, se remarcă prin podurile din piatră construite peste reţeaua de canale şi prin grădinile şi pagodele construite de dinastiile Ming şi Qin. Vizităm Templul Hanshan, Grădina Wangshiyuan (Maestrul Năvodar), unde aranjarea pavilioanelor, a dumbrăvilor cu bambuşi şi a locurilor de odihnă de lângă apă este un exerciţiu de armonie cu natura. Încheiem cu shopping pe strada Guan Qian, una dintre cele mai cunoscute străzi pietonale din China. Aici se află magazine vechi de secole, pline de porțelanuri fine și obiecte artizanale deosebite. Cazare la acelasi hotel in Shanghai. Mese incluse: mic dejun.

Ziua 9. Shanghai – Bucureşti

Mic dejun.Timp liber la dispoziţie pentru a explora orşul. Vă vindem un pont: Shanghai este vizitat anual de oameni din întreaga lume care vin să savureze mâncarea chinezească autentică în miile de gherete cu street-food local. Gustați Cong You Bing, clătite tradiționale cu țipar și ceapă verde, Gui Hua Lian’ou, delicioase flori de lotus însiropate, și beți Jiuniang, un vin local din orez foarte aromat.

Seara transfer la aeroport pentru zborul, cu escala, spre Bucureşti.

Ziua 10. Bucuresti

Încărcaţi cu multe amintiri aterizăm in Bucureşti pe aeroportul Otopeni, dornici să le împărtăşim celor dragi din experienţele noastre trăite pe meleagurile Chinei!

Bine de Ştiut

  • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.

  • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

  • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.

  • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru tarile tranzitate.

  • Obiectivele menționate în tururile panoramice cu autocarul se vizitează doar pe exterior.

  • Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.

  • Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

  • Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.

Agenţia îşi rezervă dreptul de a schimba compania aeriană cu anunţarea prealabilă a turiştilor.

Preţurile sunt valabile pentru un număr limitat de locuri la zbor, după epuizarea cărora, turiştii vor putea să îşi dea acceptul pentru achitarea diferenţei de tarif faţă de preţul din ziua achitării pachetului turistic.

Aşezarea în autocarele / microbuzele folosite în program se face în ordinea înscrierii, începand cu bancheta a doua ;

Se acceptă partaj în cameră dublă la înscriere, iar dacă nu se închide se va plăti suplimentul de single.

Grup minim 20 pers.

Pentru grupuri mai mici de 20 de persoane (între 15 şi 19 persoane) se percepe un supliment 65 euro/ persoana.

A

B

C

D

PELLERIN PLUS

BEST DEAL

Reducere 230

PROMO

Reducere 100

STANDARD +

Reducere 50

999

+ 599 € (taxe de aeroport)

769

+ 599 € (taxe de aeroport)

899

+ 599 € (taxe de aeroport)

949

+ 599 € (taxe de aeroport)

pret de persoana in camera dubla

  • Avans 25% la înscriere;

  • Diferenţa de plată până la 35 de zile înainte de data plecării;

  • GRATUIT – asigurare medicală premium;

  • GRATUIT – transfer privat dus – întors la Aeroportul Otopeni pentru turiştii cu domiciliul în Bucureşti sau GRATUIT transfer dus – întors, din oraşul tău către Aeroportul Otopeni

  • GRATUIT – înfoliere bagaj în Aeroportul Otopeni (1 piesă de persoană)

  • ATENTIE! LOCURI LIMITATE!

  • Avans 50% la înscriere;

  • Diferenţa de plată pâna la 60 de zile înainte de data plecării;

  • Nu se cumulează cu alte reduceri;

  • Oferta este valabilă până la 30.04. 2019

  • ATENTIE! LOCURI LIMITATE!

  • Avans 30% la înscriere;

  • Diferenţa de plată până la 60 de zile înainte de data plecării;

  • Nu se cumulează cu alte reduceri;

  • Oferta este valabilă până la 31.06.2019.

  • ATENTIE! LOCURI LIMITATE!

  • Avans 25% la înscriere;

  • Diferenţa de plată până la 35 de zile înainte de data plecării;

  • Nu se cumulează cu alte reduceri;

suplimente

  • Supliment de single 285 €

  • Pentru plecările 22.08 şi 17.09 se achita supliment de 50 €/ pers.

Preţul include:

  • Bilet de avion Bucuresti –Beijing si Shanghai – Bucureşti , zboruri cu escala (orarul de zbor se poate modifica);

  • Taxele de aeroport ;

  • Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispoziţie conform programului;

  • 7 nopţi de cazare + mic dejun în hoteluri de 4*;

  • 5 prânzuri + 6 cine (fără băuturi), cu specific local;

  • Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program;

  • Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în program ;

  • Bilet pentru trenul trenul de mare viteza Beijing – Xi’an;

  • Bilet de avion Xi’an – Shanghai;

  • Vizite: magazin cu produse din jad, magazin de ceaiuri, magazin de perle, Centru de Medicina Chinezească;

  • Croazieră Râul Huangpu;

  • Asigurare medicală de călătorie şi storno;

  • Ghizi locali;

  • Conducător de grup român.

Termen de inscriere: Minim 4 săptămăni înainte de data plecării.

Nu sunt incluse în preţ

Taxa de viză + procesare 70 (poate suferi modificări până la depunerea actelor), se achită la înscriere;

Bacşişurile pentru ghizi locali şi şoferi, aprox 35 USD/ pers. (se achită la faţa locului);

Excursiile opţionale pentru grup minim de 20 persoane;

Alte servicii decât cele menţionate în program;

Taxe foto + video locale (se achită opţional la faţa locului).

suplimente

  • Supliment de single 285

  • Pentru plecările 22.08* şi 17.09* se achita supliment de 50 €/ pers.

opŢional

  • Excursie Suzhou 120 / pers.

acte necesare pentru obŢinerea vizei :

  • 2 fotografii (color, recente, de tip paşaport dimensiuni: 3,5 x 4,5 cm, pe hârtie lucioasă, cu faţa întreagă, lobul urechilor vizibil, poziţie serioasă, pe fundal de culoare deschisă).

  • Paşaportul în original valabil cel puţin încă 6 luni de la data returului din excursie, care să conţină cel puţin 2 coli albe;

  • Adeverinţă de salariat de la firma angajatoare cu precizarea funcţiei sau cupon de pensie ;

  • Adeverinţă de elev şi certificatul de naştere sau în cazul studenţilor este necesară adeverinţa de student;

  • Copie după cartea de identitate;

  • Telefon de contact (indicat telefonul mobil).

  • Programare si intalnire de grup la Noul Centru de Vize pentru China pentru amprentare (procedura noua prin care, solicitantii de viza trebuie sa mearga personal pentru amprentare. In urmatorii 5 ani, daca aplicantii care folosesc acelasi pasaport mai aplica pentru viza la Centrul de Viza pentru China in Bucuresti, nu este nevoie sa lase amprente din nou.

note :

  • Oferta este calculată pe baza parităţii EUR/USD de 1/1,2; în situaţia modificării cu mai mult de 5% a acestei parităţi, agenţia îşi rezervă dreptul de a ajusta tariful.

  • În cazul neobţinerii vizei se reţin penalizările aferente serviciilor comandate la momentul aplicării

TREBUIE Să VEZI :

Marele Zid Chinezesc

Construcția uriașă are 6300 km lungime și peste 2.200 de ani vechime. Șerpuind pe crestele munților și ale dealurilor, dar și prin văile adânci, zidul, prevăzut din loc în loc cu forturi cu aspect paralelipipedic și turnuri înalte de apărare, are o înălțime de 12 metri și o lățime de 6,5 metri.

Armata de Teracotă- Xi’an

Povestea Armatei de Teracotă începe cu împăratul Qin Shi Huang, care a cerut ridicarea a mii de soldați, în mărime naturală, care să-l păzească și să-l servească și în viața de apoi, cât și pentru a aminti lumii de triumful său. Pe lângă cei 8000 de paznici ai împăratului, descoperirile de până acum includ și cai și care de război, muzicieni, acrobați și diferite păsări.

Grădina Yuyuan – Shanghai

Una dintre cele mai frumoase grădini ale lumii, Yuyuan a fost amenajată în timpul dinastiei Ming și numele său se traduce prin „mulțumire”, exact ce trăiesc vizitatorii superbului colț de natură. Grădina se remarcă prin flori multicolore și copaci încântători, dar și pavilioane, iazuri și stânci străvechi.